Forfriskende våtrom med friske vifter

Bad og våtrom behøver bra ventilasjon for å slippe fuktskader, mugg og kaldras. Er du usikker på hvilken vifte som passer dine behov best? Vi guider deg til den beste løsningen.

Et forfriskende våtrom får du gjennom en bra utveksling av luft. Pass på at du får inn ny luft ved å montere luftventiler i tilstøtende rom, og sørg også for at luften kan sirkulere i boligen. Du bør også montere en mekanisk fraluftsvifte, som raskt og effektivt transporterer den fuktige luften ut – enten via en ventilasjonskanal eller direkte ut til utsiden av huset.

Baderomsvifter

Hus med selvtrekksventilasjon behøver ofte forsterkes med baderomsvifter i våtrom, som bad, vaskerom og dusj. Velg gjerne vifte med fuktsensor i disse rommene. Fresh sitt sortiment av baderomsvifter forebygger effektivt problem med fukt i baderom og våtrom.

Installasjonstips

*Monter aldri mot en kanal som allerede brukes av en annen vifte

*El-installasjon skal alltid gjøres av godkjent installatør

*Ved montering i yttervegg (ikke takmontering), anbefales alltid kaldrasspjeld

*Bruk dekkplate ved overdimensjonerte hull

4182_dd854b23.jpg
Plassering ved dusj/bad

Kanalvifter

I visse tilfeller finnes det ingen selvsagt plass der fraluftsviften kan monteres. Da kan det være aktuelt å bygge inn en kanal som leder ut fra badet eller våtrommet. Fresh tilbyr også vifter for montering i kanalsystem. Ved hjelp av kanalvifter, kan du på et smidig sett øke strømmen av fraluft i våtrom, og dermed forbedre inneklimaet ditt.

 

Installasjonstips

*Installer lyddempere før og etter kanalviften, eller ved hver til- og fraluftsventil

*Isoler alltid kanaler i kalde rom for å unnvike kondens