• Jeg bor nær sjøen og har Fresh veggventiler. Det blåser ofte hardt mot fasaden og jeg opplever trekk innendørs. Hva finnes for hjelpemiddel?

  Det finnes 2 typer av tilbehør for å redusere trekk innendørs. 1. Bytt ut eksisterende fasadegitter med stormkappe, tyfon eller regntrekk. 2. Installer en stormsikring inne i kanalen.
 • Hva er fordelene med en veggventil sammenlignet med en vindusventil?

  En veggventil har flere fordeler i forhold til en vindusventil. For eksempel flere filteralternativer, høyere kapasitet, bedre spredningsbilde - noe som reduserer trekk i rommet, og de fleste veggventiler er også tilgjengelig i en støyreduserende variant.
 • Om vinteren når det er flere minusgrader ute, får jeg kondens og ising på veggventilene mine. Hva kommer det av, og hvordan skal jeg løse problemet?

  Om vinteren når det er minusgrader utendørs, kan du oppleve kondens / isdannelse på veggventiler. Årsaken er at varm inneluft kondenserer mot en kald overflate. Jo mer fuktig luften er, desto mindre trenger overflaten å være og mer vann dannes. Dette er imidlertid veldig uvanlig, men kan skyldes flere ting. For eksempel stor fuktbelastning inne i hjemmet (dusj med åpen dør, akvarier, vask osv.) Feil fra-luftstrøm kan også forårsake dette problemet. For å unngå kondens / isdannelse, må ventilene være åpne og avtrekksluften fungere.
 • I dag har jeg en gammel F80-ventil og vil erstatte den med en nyere med et mer moderne design. Hvilke produkter skal jeg ha?

  Man kan bytte den innvendige ventildelen til TLF serien. TLF ventilen har flere fordeler opp mot F80.

  * Bedre spredning av luft

  * Høyere kapasitet

  * Skjult trinnløst spjeld

  Du trenger da TLF innvendig del med stusser (artnr: 249833)

  Med TLF får du en fyrkantet innvendig del med moderne design og et skjult spjeld istedenfor snortrekk slik på F80.

 • Jeg skal installere veggventiler i villaen min og lurer på om det er en veggventil i andre farger enn hvit på innsiden?

  De innvendige ventilene er foreløpig kun tilgjengelige i hvit plast. For fasaden er det imidlertid gitter i mange forskjellige farger og design.
 • Hvordan bytter jeg filter på min F80 ventil?

  For å få tilgang til filteret, må dekselet fjernes. Dette gjøres ved å åpne ventilen, trykk på dekselet mens du vrir det med klokken. Nå er bajonettuttaket på lokket frigjort, og filteret er tilgjengelig. Montering skjer i omvendt rekkefølge.
 • Hvordan bytter jeg filter på min F90 ventil?

  Filteret er montert inne i dekslet, som er lett å demontere. Lukk spjeldet ved å trykke spjeldet under lokket mot veggen. Så er det bare å trekke dekselet rett ut av ventilen.
 • Hvordan bytter jeg filter på min TL98F ventil?

  Filteret er montert inne i dekslet, som er lett å demontere. Bare trekk den rett ut av ventilen.
 • Hvor ofte bør jeg bytte filter i mine friskluftsventiler?

  Det avhenger av filterklasse og omgivelse, men for å sikre god luftkvalitet og oppretthold luftstrøm, bør filteret vanligvis rengjøres / skiftes 1-2 ganger / år. Standardfilteret kan vaskes, bruk en mild såpeoppløsning. Pollen, miljø og flimmerfiltre erstattes med nye. Merk at finere filterklasse (høyere partikkelseparasjon) betyr hyppigere filterbytter og redusert luftstrøm.
 • Hvordan bytter jeg filter på min F100 Thermo?

  For å få tilgang til filteret, må dekselet fjernes. Dette gjøres ved å skru den ut mot klokken. Montering skjer i omvendt rekkefølge, vri med klokken til du hører et klikk. Ventilen er nå grunninnstilt.